Top 10 beneficii ale orgasmului la femei

 

Nu știi care sunt uimitoarele beneficii ale orgasmului pentru sănătatea ta? 

Fie că ai un partener sau nu, orgasmul are beneficii esențiale pentru sănătatea ta. Află care sunt acestea.

1. Îmbunătățește circulația către organele din cavitatea pelviană, furnizând subtanțe nutritive, ajută la creșterea țesuturilor sănătoase și reglează ciclul menstrual. Femeile care au relații sexuale cel puțin o dată pe săptămână au mai multe șanse de a avea cicluri menstruale normale decât femeile celibate sau care au relații sexuale rare.

2. Crește fertilitaea și sentimentul de sănătate prin energizarea glandei hipotalamusului, care reglează apetitul, temperatura corpului, emoțiile și glanda pituitară, care la rândul său reglează eliberarea hormonilor de reproducere ce induc ovulația și lichidul cervical.

3. Oferă masaj limfatic general, ajutând procesul natural de detoxifiere a corpului să îmbunătățească digestia și starea de spirit și ajută la prevenirea cancerului.

4. Crește nivelul de estrogen sănătos pentru a menține țesuturile vaginale suple și protecția împotriva osteoporozei și a bolilor de inimă.

5. Induce relaxare profundă prin creșterea nivelului de endorfine și a cortizolului ( hormon inflamator eliberat de glandele suprarenale ).

6. Crește nivelul DHEA din organism. Hormonul DHEA îmbunătățește funcția creierului, echilibrează sistemul imunitar, ajută la menținerea și repararea țesuturilor și promovează pielea sănătoasă.

7. Te ajută să arăți mai tânără - studiile arată că a face dragoste de 3 ori pe săptămână într-o relație fără stres te poate face să arăți cu până la 10 ani mai tânără.

8. Stimulează celulele care combat infecțiile cu până la 20% - ajută la combaterea răcelii și a gripei!

9. Vindecă migrenele și ajută la tratarea altor tipuri de durere prin ridicarea pragurilor de durere.

10. Crește nivelul hormonului oxitocină, care este legat de pasiune, intuiție și abilități sociale - hormonul legăturii și al succesului!